ACVARIILE MELE (my aquariums)


   Aici voi incerca sa va delectez cu realizarile ce tin de acvaristica....
Poze noi din 2012
 inceput de iulie



sfarsit de martie















Ultimele fotografii în acest an - 2011.
Vă doresc un Crăciun Fericit şi un An Nou plin de bucurie, sănătate şi prosperitate!








 

15 noiembrie








ceas aniversar...1 an de la startare













fantezie de octombrie














...al treilea "pole position" anul acesta
http://forum.practicalfishkeeping.co.uk/showthread.php?t=79085
poza castigatoare este:

 mijloc de septembrie













 
sfarsit de august


 

06 august, dupa o mini tunsoare...


04 august....inainte de aranjare....cat de curand poze noi!



02 august 2011 



19 iulie 2011.... O poza mai de actualitate cu nano-ul
29 iunie 2011 
Astazi dupa un filaj ca la carte lol  le-am gasit locul unde au depus tongue Fotografiile expuse mai jos sunt facute cu "pretul vietii" lol in pozitii pentru care la Jocurilor Olimpice de la Beijing, sectiunea gimnastica luam cel putin un 9 lol


25 iunie 2011
Acesti minunati peştişorii au depus si au reuşit sa scoată puisori.Iată-l pe unul din ei, am văzut pană acum doi ,dar se pare ca sunt mai mulţi.Sunt destul de mici si foarte rapizi si mai presus de toate stau foarte bine ascunşi.



Calitatea pozelor lasa de dorit...ei sunt prea mici, aparatul este prea slab.

My Aquarium at the beginning until now....
Depunere 07.06.2011




Astazi  24 mai 2011, mi-au depus scalarii, pentru prima data cu lumina aprinsa la acvariu. Spun asta fiindca de regula depuneau in pauza de iluminare sau pe timpul noptii. Spre delectare va propun un mic video clip si cateva poze...





La 7 zile distanţă iată-i pe micuţi.....


1.Dimensiuni bazin: 60 x 30 x 40
2.Echipamente: complex Biobox1(încălzitor tecatlantis de 50w,sistemul de filtrare compact biobox1,pompa apa pico200 evolution de la hydor)
Instalatie JBL Bio CO2 cu reactor intern
3.Fertilizare: Substrat JBL AquaBasis , JBL The 7+13 Balls, Easy Life EasyCarbo, Easy-Life ProFito,Easy Ferro, PPS-Pro
4. Sistem de iluminat cu 1 neon JBL Solar Tropic T8 x 15 W incorporat in capac + 1 neon Osram 865 T8 x 15 W (instalatie DIY)
5.Plante: Anubias barteri "nana", Ludwigia repens "rubin" ,  Vesicularia dubyana , Valisneria nana, Pistia, , Hidrocotyle leucocephala, Blyxa japonica, Lemna minor, Glossostigma elatinoides, Didiplis diandra, Staurogyne Sp, Bacopa Caroliniana, Rotala Vietnam, Marsilea Hirsuta, Fontinalis antipyretica (Wilow moss), Taxiphyllum sp. (Flame moss),Nymphaea lotus 'Red' , Riccia fluitans, Cryptocoryne wendtii, Microsorum, Limnophila aromatica.
6. Pesti: Paracheirodon innesi (var.rosu si negru), Rasbora arlechin, Corydoras paleatus, Corydoras aeneus (albino), Brachydanio rerio, Gymnocorymbus ternetzi, Xiphophorus Helleri
    Nevertebrate:  pomacea, neritine, physa

















ACVARIU JUWEL RIO 180...startat la 01.11.2010
1.Acvariu complet echipat, ce conține:
* încălzitor de 200 W
* pompa de recirculare cu biofiltru 600 l/h
* tuburi fluorescente T5 - 2 x 45 W / 895mm
2.Caracteristici:
* volum 180 litri
* dimensiuni ( cm ) - 101 x 41 x 50
* nuanța - maron.
3.fertilizare: Substrat JBL AquaBasis , JBL The 7+13 Balls, Easy Life EasyCarbo, Easy-Life ProFito,Easy Ferro, PPS-Pro,
4.Plante: Anubias barteri "nana", Ludwigia repens "rubin" , Vesicularia dubyana , Valisneria nana, Pistia, , Hidrocotyle leucocephala, Blyxa japonica, Lemna minor, Glossostigma elatinoides, Didiplis diandra, Staurogyne Sp, Bacopa Caroliniana, Rotala Vietnam, Marsilea Hirsuta, Fontinalis antipyretica (Wilow moss), Taxiphyllum sp. (Flame moss),Nymphaea lotus 'Red' , Riccia fluitans, Cryptocoryne wendtii, Microsorum, Limnophila aromatica.....si altele cat de curand .
5. Pesti: Paracheirodon innesi (var.rosu si negru), Rasbora arlechin, Corydoras paleatus, Corydoras aeneus (albino),Scalari,SAE.Nevertebrate: neritine, physa


















nano de criza

Start pe 1 aprilie......
Brut=24l,net=cca.20l,pietriș (cât am avut răbdare sa cern în fix juma' de ora),filtru Resun Magi200, incălzitor Resun 25w, termometru,fără CO2.
Filtru a venit deja ciclat ca și apa plina de licori, din cel mare.
Lumina:no name 9w (momentan)
Flora: Flame Moss,Christmas Moss ,Java Moss,Staurogyne Repens,Ludwigia repens ‘red’(sper sa rămână red :P )și câteva pălărioare...Hydrocotyle verticillata.
Pret total:105 lei (plantele,pietrisul,crengutele de vita din "invarteli"...adica 0 lei)
Fauna:fix 5 guppy...si câteva poze.....














Pterophyllum scalare – Scalarii mei.....

Pestele scalar este originar din partea nordica a bazinului Amazon si America de Sud. Face parte din familia Cichlidae si poate atinge marimea de 20 de centimetri. Peste cu corp rotund,turtit, mai mult sub forma unui disc si bot ascutit, scalarii se mai intalnesc si sub denumirea de Angelfish (pestele inger). Datorita inotatoareai anale si dorsale, il face sa para mult mai inalt, din aceasta cauza, scalarul are nevoie un bazin cat mai inalt.
Temperatura oprima este intre 22 – 27 grade Celsius. Ph-ul trebuie sa fie acid, intre 5,7 si 6,2 iar duritatea cat mai redusa ,preferabil 2 – 4.
Prefera sa stea in ape statatoare, usor curgatoare. In acvarii, fiind pesti sensibili la calitatea apei, este indicat schimbul de apa, 20%, de doua ori pe saptamana.
Spre deosebire de alte Ciclide, ei nu smulg plantele si nu scurma pamantul. Cele mai rezistente tipuri de scalari sunt auriu, argintiu si marmorat, iar cele mai sensibile sunt negru si albinos.
Scalarii au un comportament timid si calm, astfel, ei nu se vor simti bine in jurul pestilor vioi, caci ii vor stresa. Din cauza stresului, pestii se pot fie imbolnavi, fie muri “subit”. Atat guramii, cat si majoritatea ciclidelor din N-V Africii si Americii de Sud, sunt parteneri ideali pentru scalari. Se intalneste foarte des combinatia scalari – neoni. Aceasta nu este indicata deoarece s-ar putea ca neonii sa devina hrana “vie” pentru locatarii teritoriali. In plus, din cauza comportamentului violent, neonii pot sa fie atacati.
In ceea ce priveste hrana, scalarii sunt pesti omnivori, nu sunt pesti pretentiosi, totusi, va vor fi foarte recunoscatori daca ii hraniti cu hrana vie. Ca tot stam la capitolul “hrana”, este bine de stiut ca tubifex-ul se da doar de doua ori pe saptamana. Mai pot fi hraniti cu salata si mazare fiarta si decorticata. Scalarii sunt pesti teritoriali si pot deveni violenti, dar este important sa nu ii tinem cu alti pesti agresivi pentru ca sunt foarte sensibili la atacurile de la inotatoare.
Reproducerea este destul de usoara intr-un acvariu normal. Ne este dificil sa facem diferente intre un mascul si o femela, dar cu totii ne putem da seama cand sunt gata de imperechere, si anume in momentul cand pe iris va domina culoarea rosie. Din acest moment, masculii incep sa isi aleaga partenerele si sa se retraga de ceilalti vecini. Odata retrasi, ei vor incepe sa curete filtrul/ frunze/ decorul sau chiar si geamul acvariului. Acum se poate spune ca ating poate cel mai mare nivel de agresivitate, incercand sa isi protejeze teritoriul de altii.
Puii nu au nevoie de hrana pana cand acestia nu incep sa inoate liber prin acvariu ( cam o saptamana) pentru ca pana atunci, ei se hranesc cu galbenusul de pe burta.
Dupa o saptamana este indicat sa ii hranim de trei ori pe zi cu artemia. Daca aceasta ramane si se descompune in apa inseamna ca i-am hranit prea mult, lucru care nu este bun pentru ca se poate duce la imbolnaviri. Timp de o luna ii vom hrani cu artemia, dar si cu fulgi uscati, sfaramati intre degete. Dupa o luna si jumatate, le putem administra si inima de vita.Scalarii se inmultesc mult mai usor intr-o apa cu ph scazut. Daca dorim sa scadem ph-ul putem cumpara din comert Ph Lower. Aceasta este o solutie care, dupa cum ii spune si denumirea, scade nivelul ph-ului din acvariu. De asemenea, pentru a-i stimula, se poate ridica putin temperatura si facute schimburi de apa dese.
Una dintre bolile cele mai raspandite la scalarii pui este boala burtii umflate. Acestia prezinta umflaturi in stomac si poate duce la deces. Pentru tratament este indicat Nala Gram. Acest medicament este folositor si in cazut bolii coditelor rosii, boala de asemenea, intalnita la scalar din cauza unei cantitati mari de amoniac.


























la jumatatea lui mai......

Poze castigatoare la diferite concursuri de profil.....
aprilie 2011/practicalfishkeeping
                               http://forum.practicalfishkeeping.co.uk/showthread.php?t=74795

may 2011/practicalfishkeeping

3 comentarii: