luni, 9 mai 2011

STUKA D 5 8




Machetele mele

Inainte de '89 dupa cum bine stiti, existau pe piata cateva modele de machete, cautate cu infrigurare de catre pasionatii genului. Ca multi altii am cumparat si asamblat acele minunatii tehnice, care odata cu trecerea anilor sau pierdut din neglijenta mea sau sarguinta parintilor in a le sterge de praf.
Anii au trecut si odata cu liberarizarea pietii au aparut noi provocari, atat din punct de vedere tehnic dar mai ales pecuniar, fiindca se stie ca cele de calitate au si preturi pe masura. Si uite asa, incet ,incet modelismul a devenit un hobby adresat celor care au timp,resurse si nu in ultimul rand rabdare si daruire!
Si ca sa nu mai lungim vorba am sa postez cateva din realizarile mele de pana acum si proiectele in derulare....
Aviatia..... trecut,prezent si viitor!
HEINKEL HE 111 H6





Heinkel He 111 H6 a fost cea mai raspindita varianta a acestui bombardier clasic, care a fost conceput pentru Luftwaffe in 1934. La fel ca si alte multe avioane din aceeasi perioada,
He 111 a fost dezvoltat ca si avion civil pentru a evita conditiile tratatului de la Versailles.Variantele B si E au fost operationale in legiunea Condor in timpul razboiului civil din Spania. Incepind cu varianta P, He 111 a suferit importante schimbari, fiind modificat conturul aripii si introducindu-se botul format in totalitate din geamuri. Varianta H a fost dotata cu motoare mai puternice si cu armament defensiv mai bun.Cu toate ca a fost surclasat in timpul razboiului, He 111 a ramas alaturi de Ju 88 avionul principal de bombardament al Luftwaffe. He111 H6 a fost dezvoltat initial ca si avion torpilor, dar s-a descurcat foarte bine si in rol de bombardier, fiind foarte popular datorita calitatilor sale remarcabile. 
Dimensiuni: 23 cm lungime.
Scara 1:72 (ITALERI)